scea@scea.cat       620 41 76 39 - 932 13 39 45

 

slide1

Font Rupitosa

Municipi:

Viladrau

Comarca:

Osona

Espai Natural:

Montseny

Coordenades:

41.819194,2.384611

Raja-Cabal:

Si - 7,5 L/minut

Estat Actual:

Ben conservada. El Serveis de manteniment del Parc Natural, ha fet una recent neteja en motiu de l’aplec al Matagalls del 20013.

DESCRIPCIÓ

Com arribar-hi:

Font sota el Matagalls. Arribar en vehicle fins a Coll de Borderiol Km.3 de la carretera de Viladrau a Sant Marçal, hi ha una zona d’aparcament amb una caseta d’informació del Parc Natural del Montseny. Prendre la pista de Matagalls fins el Coll de Joan (pedró dels pessebristes de Vic a Sant Francesc). La pista de l’esquerra que planeja fins a Font de Llops, seguir pista avall i el primer a l’esquerra. Des de l’aparcament hi ha uns 40 ‘

Descripció de l'entorn:

Bosc de faig amb bells exemplars d’avets que en algun indret també assenyalen antigues places carboneres. El seu nom li ve del llatí “ruper” pedra. Està dedicada als educadors ambientals. La va restaurar, col•locar un banc i una pedra gravada, el Centre d’educació ambiental i aula de natura Santa Marta de Viladrau, en motiu del seu 15è aniversari l’any 2000. Hi ha un breu text del Cabdill Seattle al President dels Estats Units d’Amèrica l’any 1855 “ La terra no pertany a les persones, ans al contrari, les persones pertanyen a la terra” i una altre del CEA Santa Marta “En l’educació dels infants es troba el futur de la terra i del nostre”.

Font d'informació:

ESC Els Castanyers de Viladrau. 2014 Alumnes de Cicle superior

Entitat d'EA:

viladraueducacio.comLOCALITZACIÓ DE LA FONT

Enrera