scea@scea.cat       620 41 76 39 - 932 13 39 45

 

slide1

Font de les Cases d’avall

Municipi:

Gurb

Comarca:

Alt Camp

Espai Natural:

Creu de Gurb / Sant Andreu

Coordenades:

41.968603, 2.236287

Raja-Cabal:

Sí. 1”14

Estat Actual:

Estable tot i que es necessitaria fer alguna neteja de l’entorn.

DESCRIPCIÓ

Com arribar-hi:

Ens situem al Pavelló Municipal de Gurb, davant hi passa una carretera direcció Sant Bartomeu i al travessar-la (precaució) trobem dos camins de carro, el de la dreta és un camí tot recte sense arbres, i el de l’esquerra, és el que hem d’agafar. A uns 500 metres trobem una baixada, hem d’anar seguint el camí asfaltat. Al cap d’1 km aproximadament., trobarem dos camins, que just al davant hi ha pedra de marga blava, agafarem el camí de l’esquerra, i anirem tirant uns 300 metres, en el qual trobarem dos camins, un que anirà cap a una casa i el que segueix recte que voreja la casa i va cap a la font. Un cop vorejada, haurem de fer una petita baixada en el qual hi ha com un pont, allà mateix, a mà dreta, hi ha el riu, i que just al costat hi ha el safareig. Hi ha un pal amb un indicadors que la senyala.

Descripció de l'entorn:

La font està situada a la vora del riu, pel costat passa un caminet el qual està entravessat amb el riu. La font es troba una mica a l’esquerra del caminet, i, el marge sembla que hagi estat arreglat per poder arribar correctament a la font. A la font no hi raja gaire aigua normalment, el dia de mesurar el cabal rajava una gran quantitat, també hi ha un antic safareig que guarda aigua, sovint amb gran quantitat de purins. Al voltant, hi ha vegetació moderada, hi ha bastants arbres. La font està rodejada per un petit mur de pedra i, pel costat del safareig passa el rierol.

Font d'informació:

Gurb un poble arrelat a la terra. Treball de recerca ex alumne : Les fonts de Gurb , Adrià Medina (2015) Propietaris de les fonts

Entitat d'EA:

Institut de Gurb, alumnes de l’optativa d’emprenedoria de 4t d’ESOLOCALITZACIÓ DE LA FONT

Enrera