scea@scea.cat       620 41 76 39 - 932 13 39 45

 

slide1

Font del Güell

Municipi:

Gurb

Comarca:

Osona

Espai Natural:

Sant Andreu de Gurb

Coordenades:

41940036, 2.2177577

Raja-Cabal:

Sí. 38”51

Estat Actual:

Conservada. L’ACA (agència catalana de l’aigua) ens ha cedit la custòdia del manteniment de la font i del seu entorn. A més estem pendents de l’arquitecte i l’Ajuntament de Gurb per poder fer-hi una mica d’obra per acabar-la de recuperar i no es quedi colgada de terra.

DESCRIPCIÓ

Com arribar-hi:

Des del pàrquing de la Creu de Gurb, has d’anar en direcció la casa del Güell, quan has caminat aproximadament uns 150 metres, trobaràs un corriol a mà esquerra, aquest està envoltat per un bosc i camps agrícoles. El corriol fa baixada i s’endinsa pel bosc. Després de caminar 100 metres aproximadament, has de travessar un petit rierol. Just quan l’has travessat, continues recte per un petit camí que no és el principal. A uns 25 metres trobaràs la font a mà esquerra. És una mica difícil de veure.

Descripció de l'entorn:

Aquesta font està rodejada de molta vegetació, ja que està situada en un petit bosc que la cobreix i fa que dificulti una mica la localització. Tot i així des de l’optativa d’emprenedoria estem arreglat l’entorn, hem tret les branques que es trobaven al mig, hem podat els arbres que feien difícil l’accés, hem netejat els papers i altres accions que permeten tenir la font arreglada i faciliten l’arribada. Al costat de la font també hi trobem un petit rierol que acostuma a baixar poca aigua, menys en èpoques de pluja.

Font d'informació:

Hem aconseguit localitzar aquesta font gràcies al llibre “Gurb un poble arrelat a la Terra”LOCALITZACIÓ DE LA FONT

Enrera