scea@scea.cat       620 41 76 39 - 932 13 39 45

 

slide1

Font de Les Fonts Fresques

Municipi:

Vilarrodona

Comarca:

Alt Camp

Espai Natural:

Urbana

Coordenades:

41.309702, 1.356193

Raja-Cabal:

Estat Actual:

La font està en bon estat, dins del poble i s’hi pot beure aigua.

DESCRIPCIÓ

Com arribar-hi:

La font és situada a les Fonts Fresques a l'entrada del poble. Quan entreu al poble passat el pont del riu Gaià, agafeu el carrer a l'esquerra , trobeu les fonts fresques .

Descripció de l'entorn:

És la més antiga del poble, la paret està feta de pedres, té tres brolladors, raja poca aigua des de que van canalitzar la sèquia. Aigua no controlada. FAUNA: INSECTES: aranyes, formigues i mosquits OCELLS: orenetes i pardals VEGETACIÓ: Herbes: heure, lliris de barraca, dent de lleó Arbres: lledoners, magraner, plataner centenaris i 1 palmera

Font d'informació:

Història: va ser la primera font del poble i li van ficar el nom del carrer. Als altres carrers hi havia pous. Al 1931 la segona república va restaurar les fonts fresques, hi van posar taules, llum, el safareig i la gent hi anava a passar-s’ho bé. Van posar l’escut, l’espiga i el raïm i després durant la dictadura ho van treure. Abans les fonts rajaven nit i dia i l’aigua que rajava acabava als rentadors. Antigament l’entrada del poble era per les fonts Fresques i al 1921 va baixar una riuada i va enderrocar el pont i al 1925 se’n va construir un altre i van aprofitar per canviar l’entrada del poble. La persona que ha apadrinat aquesta font és Joan Pié.

Entitat d'EA:

Cel RogentLOCALITZACIÓ DE LA FONT

Enrera