scea@scea.cat       620 41 76 39 - 932 13 39 45

 

slide1

Font del Parera

Municipi:

Vilarrodona

Comarca:

Alt Camp

Espai Natural:

Urbana del costat del portal del Parera

Coordenades:

41.312652, 1.359400

Raja-Cabal:

Estat Actual:

La font va ser restaurada l'any 1972. És molt semblant a la del carrer de les Hortes. Té unes rajoles de ceràmica decoratives. L’aigua ve del Manantial de Santes Creus però a diferència de la Font de Cal Robertó, que prové del mateix lloc, aquesta està tractada, és a dir, que passa prèviament per un dipòsit repartidor.

DESCRIPCIÓ

Com arribar-hi:

La font és situada al costat del Portal del Parera ( portal de la muralla de l'Edat Mitjana), Avinguda Pau Casals. Antigament estava situada al carrer de sota amb un porxo. Era un carrer de terra i com que hi circulaven carruatges van canviar la font de lloc. Es diu així perquè està situada al portal d’en Parera a la casa dels Parera on encara hi viuen els néts. És troba a la part nord del poble per tant pots arribar-hi passant per la carretera de Canferrer i agafant l'entrada nord. O bé entrant a poble fins a la plaça del arbres i agafant el carrer de la Muralla que surt al portal.

Descripció de l'entorn:

Està regulada, és a dir, que raja menys perquè la gent no en faci un ús desmesurat ja que la font no està pensada perquè la gent vingui a buscar aigua amb garrafes com passa sovint. Les fonts són per veure quan tens set. La padrina, ens explica que abans sí que s’anava a buscar aigua a les fonts, que ella mateixa se’n havia fet un fart d’anar-ne a buscar, però abans no hi havia aigua corrent a les cases. En aquesta fons si feia cua de 15 i 20 persones. Agafaven l’aigua amb càntirs i galledes i la utilitzaven per: rentar els plats, donar aigua a les gallines, rentar-se, per fer el menjar i beure.

Font d'informació:

Història: Aquesta font és una de les primeres del poble, el orígen és el rec que porta l'aigua de Santes Creus fins a Vila-rodona. La padrina, ens explica que abans sí que s’anava a buscar aigua a les fonts, que ella mateixa se’n havia fet un fart d’anar-ne a buscar, però abans no hi havia aigua corrent a les cases. En aquesta fons si feia cua de 15 i 20 persones. Agafaven l’aigua amb càntirs i galledes i la utilitzaven per: rentar els plats, donar aigua a les gallines, rentar-se, per fer el menjar i beure. La persona que ha apadrinat aquesta font és la Montserrat Salvat

Entitat d'EA:

Cel RogentLOCALITZACIÓ DE LA FONT

Enrera