scea@scea.cat       620 41 76 39 - 932 13 39 45

 

Dimarts, 27 Febrer 2018 00:00

Els alumnes de primària de Súria clouen el programa Escoles Verdes

Valorar aquest article
(0 vots)


Els alumnes de primària de Súria clouen el programa Escoles Verdes

La biblioteca pública acull fins al dia 23 una exposició sobre les fonts de la vila i l'entorn

Redacció Manresa 18.06.2016 | 07:42

Els alumnes de primària de Súria clouen el programa Escoles Verdes

Alumnes dels centres d'educació primària de Súria han participat aquest mes en les activitats de cloenda del programa Escoles Verdes del curs escolar.
Les activitats han consistit en espectacles sobre la importància de l'aigua per al cicle la vida i el manteniment de l'equilibri natural. Els dos espectacles van anar a càrrec de l'animador Pep López i del divulgador científic Dani Jiménez, i van tenir lloc, respectivament, a l'escola Fedac-Súria i a la sala d'actes de la residència Bell Repòs. La tortuga Closcaneta, personatge que simbolitza les accions mediambientals a Súria i altres municipis de l'àrea del Cardener, va saludar els escolars assistents a l'espectacle de Pep López. 
Escoles Verdes és una iniciativa de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Súria i de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria per estendre entre els escolars de la vila la cultura de la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte al medi ambient. 
La biblioteca pública acull fins al proper 23 de juny l'exposició "Les nostres fonts", que aplega el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn. Es dóna així continuïtat a les activitats de descoberta realitzades en anys anteriors dins del mateix programa.
L'exposició ofereix una àmplia informació recollida pels alumnes de les tres escoles d'educació primària sobre les fonts de Costafreda, El Casino, El Trali, La Vinya, passeig del Riu, Pla de la Font, plaça Salvador Perarnau, Poble Vell, Sant Salvador, Toll dels Encantats, Antius (Callús) i Coaner (Sant Mateu de Bages). 
Els alumnes han tingut la col·laboració de persones adultes que han assumit el paper de "padrí" i que els han proporcionat dades històriques i socials sobre cadascuna de les fonts.

Enrera
Llegir 3230 vegades